leukste-mooiste-vilten-kerstboom-action-hema-xenos-met-verlichting-nijntje

5 x De leukste vilten kerstboom voor kinderen

Hoe leuk is het als kind om je eigen kerstboom te hebben? Geen echte met prikkende naalden of een kerstboom met breekbare ballen, maar een kindvriendelijke kerstboom van vilt. Kinderen kunnen er eindeloos mee spelen en versieren, en ze nemen ook nog eens weinig ruimte in, doordat je de boom op kunt hangen! En welk kindje droomt er nou niet van een eigen kerstboom in zijn of haar kinderkamer? Wij hebben een top 5 inspiratie artikel gemaakt met de leukste vilten kerstbomen voor kleine kinderen. Van een vilten nijntje kerstboom tot een vilten kerstboom met verlichting…

1. Vilten kerstboom Nijntje

vilten-kerstboom-nijntje

Wil je een echte nijntje kerstboom voor in de kinderkamer? Dat kan, want deze vilten kerstboom is alleen voor kinderen! Decoreer de boom zoals jij zelf wilt en verander hem elke dag weer als je daar zin in hebt. De figuren (nijntje, engeltje, sterren, kaarsjes en ballen) zijn voorzien van klittenband waardoor ze goed op de boom blijven hangen en ook weer makkelijk te verplaatsen zijn. De afmeting is ongeveer 100×75 cm. Na gebruik kan de nijntje boom gemakkelijk worden opgeborgen in de handige meeneemverpakking. Ligt de boom na intensief gebruik enigszins in de kreukels, dan kan deze op de laagste stand van de strijkbout en enkel aan de achterzijde weer worden gladgestreken. Eventueel kun je het vilt eerst licht vochtig maken met een stoomstrijkijzer of plantenspuit. De vouwen gaan er dan makkelijk uit.

Meer info over de nijntje vilten kerstboom.

2. Vilten kerstboom Hema

vilten-kerstboom-hema

Ook HEMA verkoopt een leuke vilten kerstboom voor op de kinderkamer! Een grote groene, platte kerstboom gemaakt van vilt met 18 hangers met klittenband die je op de boom kunt plakken. Elke week of elke dag een andere kerstboom? Verwissel de hangers net zo vaak als je dat zelf wilt. De boom komt in een handige koker, zodat je hem netjes kan opbergen.

Meer info over de HEMA vilten kerstboom.

3. XL Vilten kerstboom Xenos

Creatieve kinderen opgelet! Deze kerstboom van vilt kun je zelf versieren met extra veel bijgeleverde deco, zoals een koekenmannetje, kerstman, rendier, sterretjes, rondjes en hartjes. De decoraties kun je gemakkelijk op de boom vastplakken met het klittenband op de achterzijde. De boom is aan de achterkant voorzien van een plakstrip, waarmee je ‘m eenvoudig op een deur of muur plakt. De vilten kerstboom is mooi van flink formaat: de boom is ongeveer 120 cm hoog en 100 cm breed.

Meer info over de Xenos XL vilten kerstboom.

4. Vilten kerstboom met verlichting

hs-vilten-kerstboom-met-verlichting

Ook leuk voor kinderen: een vilten kerstboom met verlichting. Deze vilten kerstboom wordt geleverd met lichtjes en 32 kerstversieringen in verschillende vormen en kleuren, sneeuwvlokken, sneeuwpoppen, herten, snoep, sokken, sterren en geschenkdozen enz. Dit ziet er toch sprookjesachtig uit?

Meer info over de vilten kerstboom met verlichting.

5. Vilten kerstboom Action

vilten-kerstboom-action-2022-voor-in-de-kinderkamer-kinderen

Zelf kochten wij dit jaar voor het eerst een vilten kerstboom bij de Action. Qua prijs is dit de meest “budgetvriendelijke” kerstboom uit dit artikel, maar Aliexpress zou ze hoogstwaarschijnlijk ook wel voor een prikkie verkopen. Of je moet zelf een vilten kerstboom voor je kindje willen maken, dat kan natuurlijk ook. Ik meende er iets van 4 euro voor betaald te hebben, maar de bon heb ik helaas niet meer. Dus helemaal zeker weten doe ik het niet. De Action kerstboom van vilt zit verpakt in een roodkleurig kartonnen doosje. Op internet kon ik geen productfoto vinden en daarom deel ik hier onze eigen foto. Ik vind hem best leuk voor dit geld. De klittenbandplakkers blijven helaas niet altijd even goed aan de kerstboom plakken, het werkt het beste als je de klittenband een beetje over de boom wrijft in plaats van plakt.

Bekijk ook: kerst- en winter knutselen ideeën.

Ben jij van plan om dit jaar een vilten kerstboom voor je kindje te maken of te kopen? Welke kerstboom van vilt uit dit lijstje vind jij het allerleukst?

Geef een reactie