amsterdam-light-festival-2018-impressie

Amsterdam Light festival – Thema Imagine Beyond

Het Amsterdam Light festival is een populair winteruitje in de hoofdstad van Nederland. Van 1 december 2022 t/m 22 januari 2023 vindt voor de elfde keer het Amsterdam Light Festival plaats. Het populaire winterse evenement, een van de meest toonaangevende lichtkunstfestivals ter wereld, verbindt en verrijkt bewoners en bezoekers met lichtkunst tegen de achtergrond van fotogeniek Amsterdam. Thema van de elfde editie met twintig inspirerende kunstwerken is Imagine Beyond.

Verbeelding als thema

In de elfde editie neemt Amsterdam Light Festival bezoekers aan de hand van het thema Imagine Beyond mee in de wereld van de verbeelding. De wereld is in beweging, niets lijkt meer vanzelfsprekend. Verbeelding maakt het mogelijk het hier en nu te ontstijgen, onbegrensd de dag van morgen voor te stellen en vooruit te dromen. Laat je meevoeren naar plekken voorbij het bekende. Staar door de portals en laat je fantasie de vrije loop. Wat zie je? Praten we met lampen? Hebben we alleen nog virtuele bruggen? Stroomt het water omhoog? Ga mee op reis naar de wereld van de verbeelding langs twintig speciaal geselecteerde werken van nationale en internationale kunstenaars.

Educatie

Jong en opkomend talent werkt met speciale educatieprogramma’s voor het achtste jaar op rij mee aan nieuwe lichtkunstwerken voor het festival. Studenten van de Breitner Academie maken onder begeleiding van de curator, een lichtkunstenaar en technici van het festival een eigen lichtkunstwerk. Daarnaast werken zo’n duizend Amsterdamse basisschoolleerlingen samen met Studio Toer aan het kunstwerk Bridges of a 1000 Dreams.

Tickets

De uiteenlopende lichtkunstwerken kunnen varend en wandelend worden beleefd. Tickets voor de vaar- en wandelbelevingen zijn vanaf 1 oktober a.s. te bestellen via de website van het festival. Met een audiotour op de boot, een digitale routekaart en diverse communicatiemiddelen neemt het festival bezoekers mee in het thema Imagine Beyond en het verhaal van de kracht van verbeelding.

Meer info op de website van het Amsterdam Light festival

*De fotocollage in dit artikel is een impressie van Amsterdam Light Festival 2018 en dient alleen als sfeerbeeld.

Geef een reactie