egels-de-winter-door-helpen-in-je-eigen-achtertuin

Zo help je de egels in je tuin de winter door

De egel is een schattig en nuttig dier dat graag in onze tuinen leeft. Tijdens de wintermaanden kan het echter moeilijk zijn voor egels om voldoende voedsel en beschutting te vinden. Gelukkig zijn er verschillende manieren waarop je een egel in je tuin kunt helpen de winter door te komen.

Bied voedsel aan

Egels hebben een gevarieerd dieet, dat bestaat uit insecten, slakken, wormen, fruit en soms zelfs vlees. Tijdens de wintermaanden kan het echter moeilijk zijn voor egels om voldoende voedsel te vinden. Je kunt egels helpen door voedsel in je tuin aan te bieden. Dit kun je doen door speciaal egelvoer te kopen of door zelf voedsel te maken, zoals kattenbrokjes, rozijnen, gedroogde meelwormen of fruit.

egel-in-je-tuin-waarmee-voeren-wat-eten-egels

Bied water aan

Egels hebben ook water nodig om te drinken. Zorg er daarom voor dat je een bakje water in je tuin hebt staan. Zorg ervoor dat het water niet bevriest door het bakje regelmatig te verversen.

Creëer een schuilplaats of plaats een egelhuisje

Egels hebben een schuilplaats nodig om te kunnen overwinteren. Dit kan een egelhuis zijn, maar ook een stapel bladeren, takken of stenen. Zorg ervoor dat de schuilplaats droog en beschut is tegen de wind en regen.

Vermijd pesticiden en herbiciden

Gebruik geen pesticiden of herbiciden in je tuin. Deze kunnen schadelijk zijn voor egels en andere dieren.

Geef ze rust

egelhuisje-hoe-help-je-egels-in-je-tuin-de-winter-door

Egels houden van rust en stilte. Zorg er daarom voor dat je tuin niet te druk is en vermijd harde geluiden. Laat ook geen fel licht branden, omdat dit de egels kan verstoren.

Help gewonde egels

Als je een gewonde egel in je tuin ziet, kun je contact opnemen met een egelopvang. Deze kunnen de egel verzorgen en weer vrijlaten in de natuur.

Geef een reactie