de-notenkraker-en-de-toverfluit-kerstvakantie-winter-2022-bioscoop-film-recensie

Film recensie: De Notenkraker en de Toverfluit 2022

De stemmen van Vajèn van den Bosch en Levi van Kempen zijn deze winter te horen in een nieuwe notenkraker animatiefilm. In het magische kerstverhaal De Notenkraker en de Toverfluit geeft Van Kempen stem aan de notenkraker die eigenlijk een vervloekte prins blijkt te zijn. Van den Bosch is de stem van Marie die samen met hem op pad gaat om de vloek te verbreken. De Notenkraker en de Toverfluit zit vol betoverende liedjes en is sinds 7 december 2022 in de bioscoop te zien. Wij wonnen op Instagram vrijkaartjes voor deze winterse bioscoopfilm en hebben deze bij Kinepolis Enschede gekeken.

Het verhaal

Op kerstavond kunnen soms wonderen gebeuren… Als Marie een wens doet, komt haar speelgoed op magische wijze tot leven en Marie zelf krimpt tot ze net zo groot is. Dan blijkt haar lelijke notenkraker eigenlijk een vervloekte prins te zijn. Samen met hun speelgoedvrienden gaan de twee op reis om de vloek te verbreken en iedereen te redden van de nare ratten die de wereld willen overnemen. Daarvoor hebben ze alleen wel de toverfluit nodig die ergens in het paleis verstopt is.

Trailer

Onze mening over de film

Wij bezochten De Notenkraker en de Toverfluit film (Nederlands gesproken, 2022) met twee volwassenen en twee meiden van 5 & 8 jaar. Hoewel de adviesleeftijd voor deze animatiefilm 6+ is (waarschijnlijk doordat er een stukje in de film over geesten gaat en er meermaals gevochten word), vond de jongste de film helemaal niet eng. We hebben allemaal genoten.

De film heeft een hoog ‘Toy Story’ en ‘prinsessengehalte’. Een leuke meeslepende film mét gevoel voor humor en veel muziek voor meisjes en jongens die van sprookjes houden…

Geef een reactie