Kerst-en-kunst-ootmarsum-twente-kerstevent-kerstmarkt

Kerstmarkt Ootmarsum

In Ootmarsum, een pittoresk stadje in Overijssel en niet ver van de Duitse grens, vind je op zaterdag 10 en zondag 11 december 2022 het jaarlijkse Kerst & Kunst evenement. Dit is een sfeervolle kerstmarkt met veel kraampjes, lichtjes en allerlei leuke activiteiten en streetacts. Je kunt er unieke cadeaus en kunstwerken kopen van o.a. (lokale) kunstenaars. Er zijn ook verschillende eet- en drinkkraampjes, waar je onder andere warme chocolademelk of glühwein kunt krijgen. Het programma belooft zoals het er nu uitziet, een gezellig weekend te worden voor jong én oud!

Kerst & Kunst

Ootmarsum is een schilderachtig dorpje met een historisch stadscentrum. Eens per jaar dient de binnenstad als natuurlijk decor voor een tweedaags winterevenement, en binnenkort is het weer zover: Kerst en Kunst 2022.

Dat kerst en kunst erg goed samen gaan blijkt door alle galerieën, winkels en kraampjes in het centrum, die de handen ineenslaan om een magische kerst/winter belevenis aan hun bezoekers te bieden.

Ook in de buurt: kerstmarkt in Denekamp

Programma

Wat kunnen we verwachten tijdens dit tweedaagse winter uitje?

Veel gezellige en mooi versierde kraampjes waar je alvast je kerstinkopen kunt doen. Denk aan kramen met ambachtelijke artikelen, maar óók aan lifestyle- en wellbeing artikelen. De organisatie let goed op de kwaliteit van de producten. Een deel van de kraamhouders komt uit Ootmarsum zelf, maar ook van omstreken.

Daarnaast hechten ze bij ‘Kerst & Kunst Ootmarsum’ veel waarde aan beleving! En dat is wat deze kerstmarkt ook zo bijzonder maakt. Het dorp is nu al mooi versierd met duizenden lampjes. Zie de foto’s in dit artikel, die ik op 28 november heb gemaakt. Ook winkels doen hun best om er op hun kerstbest uit te zien. De beleving wordt compleet met straatartiesten, een cullinair plein, levende muziek en zelfs een vuurshow! Een prikkeling voor al je zintuigen.

Praktische info

Wat moet je nog meer weten? Het Kerst & Kunst event vindt in het centrum van Ootmarsum plaats en trekt jaarlijks duizenden bezoekers uit heel Nederland & Duitsland. Houdt rekening met (gezellige) drukte. Rondom het centrum zijn verschillende parkeerplaatsen beschikbaar.

Wanneer: zaterdag 10 & zondag 11 december 2022

Hoe laat: 12.00 tot 18.00

Waar: in het centrum van Ootmarsum

Meer info: www.kerstenkunst.nl

Heb jij al zin gekregen om de Kerst & Kunst kerstmarkt in Ootmarsum te bezoeken?

*Eigen foto’s – Copyright ilovewinter.nl

Pin op Pinterest voor later

Geef een reactie