kerst-stolp-maken-kerstdecoratie-glazen-stolp-voorbeelden

Kerst stolp maken; 10 x voorbeelden met kerstdecoratie onder een glazen stolp

Kerst is niet compleet zonder kerstdecoratie. Het is leuk om op Pinterest inspiratie op te doen voor kerstsfeer in huis, maar één van de leukste dingen om ieder jaar opnieuw te doen is je eigen kerst stolp maken! In dit artikel delen wij 10 voorbeelden met kerst decoratie onder een glazen stolp.

Wat is een stolp?

Een stolp is een soort afdekking die je over iets heen kunt zetten. Het kan bijvoorbeeld gebruikt worden om iets te beschermen of om een sfeervolle setting te creëren. Kerststolpen zijn meestal gemaakt van glas, maar er zijn ook andere materialen zoals plastic en hout.

Hoe maak je een kerststolp?

Zelf kerststolpen maken (decoreren) is heel eenvoudig en leuk om te doen. Je kunt ze versieren met allerlei soorten kerstdecoraties, zoals sterren of kerstballen. Op deze manier heb je elk jaar weer unieke en originele stolpen voor kerstmis.

Voorbeelden van kerst stolpen

Voorbeelden van kerststolpen kunnen helpen bij het maken van een unieke en aantrekkelijke kerstdecoratie. Hieronder delen we 10 voorbeelden, zodat je inspiratie op kunt doen.

Veel van de kerstdecoratie die wij gebruiken (op de foto’s te zien) voor onder een stolp, zal je wellicht al in huis hebben. Een glazen stolp in allerlei vormen en maten koop je bij de Action, Xenos, woonwinkels of op Bol.com. Als je geen stolp hebt kun je ook een houten boomschijf en een grote glazen voorraadpot of mooie vaas op zijn kop gebruiken.

1. Fairy lights kerst stolp met verlichting

Een kerst stolp met verlichting; dit project is heel simpel en snel te maken. Je hebt er alleen maar (LED)kerst verlichting en een glazen stolp voor nodig. Als je klaar bent, zal je stolp een prachtige sfeerverlichting toevoegen aan elke kamer in je huis. Het lijken wel magische elfenlichtjes…

kerst-stolp-led-lampjes-decoreren-versieren
Foto: ilovewinter.nl

2. Playmobil kerst stolp maken

Met de inhoud uit een Playmobil adventskalender kun je een leuk kerstverhaaltje onder een stolp neerzetten.

3. Coca Cola kerst stolp maken

Wanneer ik aan kerst denk, dan denk ik altijd aan Coca-Cola; aan de grote rode kersttruck met lampjes en aan de kerstman, die we op veel Coca-Cola producten tegenkomen. Terwijl ik dit kleine Coca-Cola ijsbeertje (dat ik ooit gratis in de supermarkt kreeg) allang weg wilde gooien omdat het nooit werd gebruikt, kwam ik deze week ineens op het idee om een Coca-Cola kerststolp te maken. Zie hier het resultaat:

Foto: ilovewinter.nl

4. Kerst stolp met winterdieren

Met winterdieren kun je ook een leuke kerststolp creëren. Schleich heeft een aantal leuke winterdieren zoals ijsberen en herten, waar kinderen ook na kerst nog lang mee kunnen spelen.

kerststolp-maken-kerstdecoratie-onder-glazen-stolp
Foto: ilovewinter.nl

5. Kersthuisjes onder een stolp

Met kersthuisjes kun je ook leuke kerst stolpen maken. Er zijn huisjes in allerlei vormen, zoals een candy-shop, een bakkertje, kerk of iets anders. Sommige kersthuisjes hebben glitters of verlichting. Dat geeft een feestelijk effect als kerstdecoratie tijdens de feestdagen in december. Als “fanatiek pretpark liefhebber” staan de Efteling kersthuisjes uit het Sprookjesbos hoog op mijn verlanglijstje.

6. “Driving home for Christmas” auto onder een stolp

Wie kent dit bekende kerstliedje van Chris Rea niet? Met een “Driving home for Christmas” miniatuur auto onder een stolp kom je helemaal in de kerststemming! Voor het mooiste effect leg je eerst een bodempje kunstsneeuw in je kerst stolp.

7. Kerstballen onder een stolp

Keep it simple! Heb je kerstballen over na het versieren van je kerstboom? Stop ze eens onder een stolp. Eventueel met een beetje nepsneeuw of kerstverlichting.

8. Stolp gevuld met kerstgroen

Knip wat takjes kerstgroen (van een echte kerstboom bijvoorbeeld) en leg deze met een paar kleine kerstballen of dennenappels onder een glazen stolp. Voor een extra speels effect kun je ervoor kiezen om de dennenappels een kleurtje te geven met (spuit)verf of glitters.

9. Kerst stolp met sneeuwlandschap

Met nep sneeuw en miniatuur kerstbomen kun je een mooi sneeuwlandschap onder een kerst stolp maken.

10. LEGO kerst decoratie stolp

Als laatste (door mijn zoon bedacht): een LEGO kerst decoratie stolp. LEGO verkoopt hele leuke kerst bouwsets. Die kun je heel leuk uitstallen onder een kerststolp. Het staat heel chique en je hoeft het LEGO kunstwerkje voor een lange tijd niet af te stoffen. 😉

lego-kerst-stolp-maken-kerstdecoratie
Foto: ilovewinter.nl

Heb jij al zin gekregen om een kerst stolp te maken? Welke vind jij het leukst?

*All Fotocredits: ilovewinter.nl

Geef een reactie