kerstmarkt-denekamp

Kerstmarkt Denekamp

Ik ben op zaterdag 17 december 2022 naar de kerstmarkt in het centrum van Denekamp geweest omdat ik graag een gezellige, sfeervolle winterse markt bezoek, en omdat ik toevallig die dag ook voor iets anders in Denekamp moest zijn. De kerstmarkt in Denekamp was zeker niet teleurstellend en zelfs iets groter dan ik eigenlijk had verwacht! Er waren allerlei kraampjes met leuke en unieke spullen, en de sfeer was echt heel warm en gezellig. Samen met mijn kinderen heb ik genoten van mijn tijd op deze schitterende kerstmarkt en ik kan iedereen aanraden om er ook eens naartoe te gaan.

Denekamp kerstmarkt 2022

De kerstmarkt in Denekamp is een jaarlijks terugkerend (1-daags) winter evenement in de aanloop naar kerst, waar bezoekers kunnen genieten van de sfeer, de geurige winterse atmosfeer en natuurlijk de lekkernijen. Er is een grote verscheidenheid aan kraampjes op de markt, met allerlei soorten producten, van kaarsjes tot sieraden. Ook zijn er veel eetkraampjes, waar je allerlei warme hapjes en drankjes kunt krijgen om je op te warmen.

Ook in de buurt: kerstmarkt in Ootmarsum

denekamp-kerstmarkt-2022-reportage
Fotocredits: ilovewinter.nl
denekamp-kerstmarkt-2022-kerst-uitje-twente-verslag-ervaring
Fotocredits: ilovewinter.nl

Eten & drinken

Wij kochten bij een kraampje tegenover Brummelhuis wat warme drankjes (warme chocomel en glühwein) om op te warmen en de kinderen mochten broodjes bakken onder begeleiding van de Denekampse scouting. Dat vonden ze erg leuk om te doen! Ook de bekende loempiaboer die vaker in Denekamp staat, stond er en bij een ander kraampje kon je versgebakken oliebollen of kaasjes en worst kopen.

Fotocredits: Fotograaf van Food & Drink Club De Wethouder

Kerststal met live kerstverhaal vertelling

Op het Nicolaasplein, waar normaal gesproken de weekmarkt in Denekamp staat, stond een mooie kerststal. Die stond er eigenlijk al een paar weken, en tijdens de kerstmarkt in december waren er zelfs een paar echte schapen te bewonderen. Prachtige beestjes om te zien! Deze dag was er drie keer een live kerstverhaal vertelling (ook wel een levende kerststal genoemd), maar daar hadden wij helaas geen tijd voor. Ik kan mij voorstellen dat het een leuke ervaring zou zijn geweest.

kerstmarkt-denekamp-kerststal
Fotocredits: ilovewinter.nl
Fotocredits: ilovewinter.nl

Shoppen

Er waren verschillende kraampjes met allerlei producten, zoals hippe kerstdecoraties, kaarsen, handgemaakte warme sokken, kleding en sieraden. De kraampjes stonden een beetje verspreid door het centrum, dus niet allemaal samen op één plek of plein. Daardoor was het op sommige plekken iets rustiger en op andere plekken drukker. De muziek die op de achtergrond speelde en de vuurkorven her en der, maakten de sfeer helemaal af.

Fotocredits: ilovewinter.nl

Overige activiteiten

Verder was er ’s avonds nog bezoek van Gert van der Vijver, een zandtovenaar en bekend van televisie. Hij toverde de mooiste beelden in het zand. Doormiddel van projectie kon iedereen dit magische spektakel goed volgen. Ook was er live muziek, er liep een kerstman rond, en kinderen konden meedoen aan spelletjes zoals een kerstbingo.

Fotocredits: ilovewinter.nl

Tip van ons: combineer je bezoek aan de kerstmarkt in het centrum van Denekamp ook met een bezoekje aan tuincentrum Oosterik als je van verder weg komt. Hier hebben ze hele leuke kerstshows.

Heb jij de kerstmarkt in Denekamp al eens bezocht?

Pin op Pinterest voor later

Geef een reactie