Koopmans-kruidnoten-pepernoten-bakken-alleen-water-toevoegen-mix-ervaringen

Bakmix getest: Koopmans Kruidnoten alleen water toevoegen

Sinterklaas is natuurlijk het land alweer uit, maar dat weerhield ons niet om op deze winterse en regenachtige dag de keuken in te duiken en kruidnootjes te bakken. We hadden nog een pak “Koopmans Kruidnoten alleen water toevoegen” in onze voorraadkast liggen en weggooien is natuurlijk zonde. Superleuk om dit simpele recept eens te testen! Bovendien hoef je bij deze Koopmans pepernoten bakmix alleen maar water toe te voegen, en dat is ideaal wanneer je onverwacht pepernoten wilt bakken. Zo hoef je niet halsoverkop naar de supermarkt voor ingrediënten, die je niet standaard in je keukenkastjes hebt…

Koopmans kruidnoten alleen water

Koopmans kruidnoten mix alleen water toevoegen (er bestaat ook een kruidnotenmix van Koopmans waar je meer aan toe moet voegen…) is een unieke mix waarmee je snel en makkelijk wat kruidnootjes kunt maken. Ik kocht dit pak bij de Jumbo maar deze kruidnoten bakmix is vast ook in andere supermarkten te koop. Alleen wat water toevoegen aan de mix en je kunt aan de slag! Het resultaat zijn eigen gebakken krokante/brosse kruidnootjes. Nog warm zijn ze het allerlekkerst! Deze bakmix is ideaal voor een sinterklaasfeestje (denk aan pakjesavond, de intocht of een kinderfeestje) of als overige sinterklaasactiviteit met kinderen. Kleine kinderen kunnen gerust een handje helpen met het maken van deze kruidnootjes; leuk om samen te doen en het is ook nog eens goed voor hun motoriek.

Inhoud

De “Koopmans kruidnoten alleen water toevoegen” bevat twee zakjes bakmixen (160 gram per stuk), wat goed is voor ongeveer 56 kruidnootjes per zakje.

Wat nodig?

  • Koopmans kruidnoten alleen water toevoegen mix
  • Water
  • Oven
  • Bakplaat met bakpapier
  • Kommetje
  • Lepel
  • Eventueel: bloem en een deegroller

Voorbereiden

Het deeg voor de kruidnoten kun je prima vooraf bereiden. Je kunt het deeg dan in de koelkast bewaren (niet langer dan 1 nacht) en voor gebruik nog even doorkneden. Dat hebben wij niet gedaan. Wij hebben het deeg in ongeveer 10 minuten bereid, terwijl de oven werd voorverwarmd. Per zakje voeg je twee eetlepels water toe. Dit meng je met een lepel en je kneed het tot een deegballetje. Echter bleken twee eetlepels water voor ons niet genoeg om er een massa van te maken. We voegden nog ongeveer een halve eetlepel water toe, en toen was het perfect te kneden tot kruidnotendeeg.

De volgende stap is het deeg uitrollen, verdelen en bolletjes maken. Dit hebben wij wat sneller gedaan door het juist niet te verdelen in centimeters en er gewoon stukjes af te plukken, en direct op een met bakpapier beklede bakplaat te leggen. Dat werkt ook prima!

koopmans-kruidnoten-bakmix-getest
Even goed mixen…

Bakken

De kruidnoten worden in het midden van de oven gebakken en je moet rekening houden met ongeveer 10 minuten tot maximaal 20 minuten baktijd, afhankelijk van je oven en de grootte van de kruidnoten die je maakt. Wij hebben de kruidnoten er bij 12 minuten uitgehaald en even laten afkoelen. Het hele huis rook lekker lang naar kruidnootjes.

koopmans-kruidnoten-mix-alleen-water-toevoegen-blog-review
Kruidnoten vormen…

Smaak

Dan zijn ze klaar, maar waren de kruidnoten van de “Koopmans Kruidnoten alleen water toevoegen” wel lekker? De kruidnoten werden in de oven iets groter en dikker als verwacht, en daardoor vond ik het meer naar speculaaskoekjes smaken. De smaak is zeker niet te vergelijken met een kant-en-klaar verpakking pepernoten/kruidnoten, maar zeker ook niet vies. Over smaak valt niet te twisten want het ene gezinslid vond ze lekker en de ander wat minder. Maar binnen een paar minuten waren ze allemaal op!

koopmans-kruidnoten-alleen-water-toevoegen-mix-ervaring-review-getest
Resultaat van de Koopmans Kruidnoten alleen water toevoegen mix

Bewaren

De kruidnoten uit deze mix zijn als ze afgebakken zijn maximaal 3 dagen te bewaren in een goed afgesloten trommel.

Plus en minpunten

+ Brosse/knapperige smaak

+ Prijs/kwaliteit verhouding prima

+ Makkelijk en snel te maken

+ Kinderen kunnen mee helpen

– Bevat palmolie

Kijk hier voor meer informatie.

Geef een reactie