Nieuwjaarskrans-maken-Diy-nieuwjaar-krans-jaarwisseling-decoratie-knutselen-inspiratie

DIY: Nieuwjaar krans knutselen voor oud en nieuw

De jaarwisseling staat voor de deur en veel mensen zijn de kerstversiering alweer beu! Heb jij al eens overwogen om een nieuwjaar krans te maken voor oud en nieuw? Als decoratie voor in huis of voor buiten aan de voordeur? Het is helemaal niet moeilijk. Ik kocht een paar ‘basis knutselmaterialen’ zoals een krans en lijmpistool en ging er op los. Dit is het resultaat geworden van mijn nieuwjaarskrans en ik ben benieuwd wat jullie ervan vinden…

Nieuwjaarskrans maken

Er is iets met een krans dat gewoon feestelijk aanvoelt, zeker in de decembermaand. Ze zijn gemakkelijk te maken, en je kunt allerlei materialen gebruiken om ze naar je eigen smaak te maken. Je kunt een krans maken voor elke feestdag of een andere gelegenheid zoals een geboorte. Kerstkransen zijn het meest populair, maar een sinterklaaskrans of nieuwjaarskrans (op te hangen voor oudjaarsdag) zijn ook erg leuk om zelf te maken. Dus als je op zoek bent naar een eenvoudig doe-het-zelf project dat je huis wat extra vrolijkheid zal geven tijdens de jaarwisseling, scroll dan naar beneden voor instructies over hoe je zelf een nieuwjaar krans kunt maken!

Wat heb je nodig?

  • Krans van stro
  • Lijmpistool
  • Schaar
  • Lint (om de krans op te hangen en/of versieren)
  • Decoratiemateriaal thema oud en nieuw (kijk eens rond bij de Action)
  • Plastic champagneglazen
  • Slinger met sterretjes

Zo maak je een nieuwjaar krans

Je kunt natuurlijk je eigen fantasie gebruiken voor het maken van een nieuwjaar krans, maar zelf vind ik de kleuren champagne, zilver, brons en goud net iets feestelijker voor de jaarwisseling. Ze passen goed bij oud en nieuw en een beetje glitterspul maakt het af.

Als eerste wikkel je een slinger om de krans. Hier gebruikte ik 1 witte slinger met sterretjes voor. Bevestig dan een lint waarmee je de nieuwjaar krans kunt ophangen aan de voordeur (of een andere plek). De wegwerp champagneglazen en het overige decoratiemateriaal plak je vast met een lijmpistool. Je kunt hier wat prikkers voor gebruiken maar ook bijvoorbeeld de cijfers van het nieuwe jaartal 2022, 2023, etc, kleine vuurpijlen, gelukskoekjes, een uitgeknipt stuk van een kaart met nieuwjaarswensen of iets anders.

Bij ons hangt de nieuwjaarskrans al aan de muur. Veel plezier met knutselen en alvast een prettige jaarwisseling!

Geef een reactie