nutella-kerstboom-bladerdeeg-recept

Recept: Nutella kerstboom met bladerdeeg

Een Nutella kerstboom met bladerdeeg en chocoladepasta is heel makkelijk om te maken. Het is leuk als kersttraktatie voor het kerstdiner of kerstontbijt op school, of als winteractiviteit voor tijdens de kerstvakantie in huis. Het recept is een kerstboom van bladerdeeg of croissantdeeg, gevuld met chocoladepasta van Nutella of een ander chocopasta merk. In dit blog leggen we uit hoe je deze zoete wintertraktatie maakt!

Nutella kerstboom

Op Pinterest is de Nutella kerstboom niet onbekend. Ik vond veel verschillende soorten recepten voor een Nutella kerstboom, maar niet eentje specifiek met Koopmans bladerdeeg (dat ik al in huis had). Sommige maakten de Nutella boom met blikjes croissant deeg of zelfgemaakt bladerdeeg. Ik besloot gewoon om het zelf te proberen, op de meest makkelijkste manier met normaal Koopmans bladerdeeg, en het resultaat was erg leuk én lekker!

Ingrediënten; wat heb je nodig om een Nutella kerstboom te maken?

 • Een pot Nutella of ander chocoladepasta merk
 • 2 pakjes kant-en-klaar bladerdeeg (van Koopmans of ander merk)
 • 1 ei
 • Strooisel of M&M’s
 • Eventueel poedersuiker

Nutella kerstboom maken

Een Nutella kerstboom maken? Het ziet er op de foto’s waarschijnlijk moeilijk uit, maar dat is het helemaal niet. In principe kan er weinig fout gaan. Als eerste verwarm je de oven vast voor zoals aangegeven op de verpakking van Koopmans bladerdeeg. Vervolgens maak je de twee pakken bladerdeeg open en leg je alle velletjes met bladerdeeg los van elkaar om te laten ontdooien. Pak daarna een bakplaat en leg hier een vel bakpapier op. Wanneer de velletjes bladerdeeg ontdooid zijn leggen we 6 plakken op het bakpapier. De papieren velletjes die onder elk plakje bladerdeeg zitten halen we eronder weg. Dit is immers niet meer nodig als je bakpapier gebruikt.

nutella-koopmans-bladerdeeg-recept-maken-kerstontbijt-school
chocoladepasta-nutella-kerstboom-bakken-recept-kerstbrunch-school-kerstdiner

Vervolgens drukken we randjes een beetje over elkaar/tegen elkaar zodat de 6 plakken zeg maar één geheel worden. Nu is de eerste laag klaar om in te smeren met Nutella chocoladepasta. Daarna brengen we een tweede laag Koopmans bladerdeeg aan op dezelfde manier. De randen aan de binnenzijde laat je weer in elkaar over lopen. De tweede laag met chocopasta kan er dan op. Vervolgens sluiten we af met een derde laag bladerdeeg. Deze smeren we niet in. Tussen de drie lagen bladerdeeg zitten dus twee lagen Nutella.

Nu de 3 plakken een Nutella pasta als vulling hebben kunnen we de kerstboomvorm gaan uitsnijden. Dit doe je door een grote, spitse driehoekvorm uit te snijden (met een schilmesje) met een stam eraan. Haal het overtollige deeg weg en de kerstboom blijft over. Eventueel kun je met een koekjesuitsteker een ster of ander figuur maken en als piek gebruiken op de chocoladepasta kerstboom.

bladerdeeg-nutella-kerstboom-recept

De Nutella kerstboom is nu klaar om af te bakken in de oven!

Varianten op de chocoladepasta / Nutella kerstboom

 • Speculoos kerstboom
 • Karamel pasta
 • Stroopwafelpasta
 • Honing & hazelnootpasta
 • Pindakaas & chocoladepasta (Snickers effect)
 • Groene pesto (hartige kerstboom)
 • Jam

Ga jij proberen om een Nutella kerstboom of variant hierop te maken?

Geef een reactie