olaf-frozen-sneeuwpop-traktatie

Olaf Frozen sneeuwpop traktaties maken

Let it go, let it go… Heb jij ook een Frozen fan in huis? Volgens mijn dochter heet elke sneeuwpop: Olaf. Toen het van de week zo sneeuwde en we in de auto reden riep ze ook telkens “kijk mama, daar is Olaf weer!”. Heerlijk kind. Ze is dan ook erg trots dat ze Olaf mag trakteren in de winter. In een potje wel te verstaan want de kinderen mogen Olaf zelf bouwen met de snoepjes. Misschien met een beetje hulp van de ouders.

Frozen Olaf winter traktatie

Als je de film Frozen hebt gezien dan weet je hoe klungelig Olaf is. Hij kan zijn hoofd 365 graden draaien, zijn kop eraf tillen en veel meer. Ik kwam dit idee een tijdje geleden tegen als in in zakjes met een geniet label aan de bovenkant van de zakjes. Ik had echt geen zin én tijd meer om cakejes te bakken (wat eerst de bedoeling was) en reed nog even snel naar de Action en de supermarkt om zulke DIY Olaf bouwpakketjes voor de kinderen te maken.

Ook leuk: sneeuwpop traktatie met popcorn

Traktatie-Olaf-Frozen-sneeuwpop-diy-

Dit zijn de benodigdheden voor 10 Olaf bouwpakketjes

  • Glazen mini weckpotjes van de Action. Setje van 4 stuks kost € 1,59
  • Elsa stickers ook van de Action.
  • Label setje van de Action.
  • Zwarte pen of stift
  • Zak witte marshmallows.
  • Rozijntjes.
  • Mini Smarties.
  • Marsepein worteltjes (liggen in de supermarkt bij de taartdecoratie).

Zo maak je het

In elk potje doe je 2 marshmallows, één marsepein worteltje, 2 rozijntjes, 3 mini smarties en 1 doormidden gebroken zoute stengel. Ik drukte een stempel met sterretjes op de labels en schreef op de voorkant ‘Build your own Olaf’. Aan de achterkant heb ik de naam van mijn dochter geschreven met haar leeftijd. De potjes mogen de kinderen mee naar huis nemen om daar in elkaar te zetten met eventueel hulp van de ouders. De snoepjes plakken het best met een mengsel van een beetje poedersuiker en water of met eetbare versierstift. Daarna mogen ze het natuurlijk opeten, of direct als ze geen zin hebben om een sneeuwman te bouwen.

Ik hoop dat de traktatie een beetje in de smaak valt. Wij vinden ze in ieder geval erg leuk.

Ook leuk in het Frozen thema is de Frozen dennenappels DIY, die ik tegenkwam op de blog Thuisleven.

Geef een reactie