zo-maak-je-de-lekkerste-smores-recept-winter-bbq-kampvuur

S’mores maken boven een vuurkorf of kampvuur; makkelijk recept voor bij een winter bbq

S’mores is een klassiek Amerikaans winter dessert dat bestaat uit marshmallows, chocolade en biscuits. Je kunt ze op verschillende manieren maken en het recept past perfect bij een winter bbq, vuurkorf of kampvuur. In dit artikel leer je hoe je op een eenvoudige manier s’mores maakt.

Ingrediënten s’mores: wat heb je nodig?

smores-recept-marshmallows-roosteren-winter-bbq

Om s’mores te maken, heb je biscuits, chocolade en marshmallows nodig. Dit is eigenlijk het basisrecept voor s’mores. Je kunt de biscuits eventueel ook vervangen voor crackers, digestive- of speculaaskoekjes. Smeltchocolade werkt het best, maar stukjes pure-, witte- of melkchocolade van een chocoladereep doen het ook goed. Voor de marshmallows kun je kant-en-klare marshmallows gebruiken of zelfgemaakte marshmallows.

Hoe maak je de lekkerste s’mores?

  • Stap 1: Zet de biscuit koekjes klaar, voor elke s’more heb je twee biscuits nodig.
  • Stap 2: Smelt een reep chocola in de magnetron of au bain marie. Doe dit totdat de chocola gesmolten is, maar niet te heet wordt.
  • Stap 3: Laat een marshmallow op een speciale stok of houder warm worden boven het kampvuur. Als je graag een bruin randje op je marshmallow wilt, houdt hem dan iets langer (maar ook niet niet te laag) boven het kampvuur.
  • Stap 4: Leg een verwarmde marshmallow op een biscuit en druk het andere biscuitkoekje er voorzichtig bovenop.
  • Stap 5: Giet wat gesmolten chocola over je marshmallow sandwich en laat het geheel afkoelen.
smores-maken-doe-je-zo-winter-recept-vuurkorf

Alternatieven voor s’mores

Als je geen biscuits en/of marshmallows in huis hebt, kun je deze ingrediënten altijd vervangen door andere dingen. In plaats van biscuits kun je bijvoorbeeld chocoladekoekjes, speculaas, lange vingers, bastogne koeken of crackers gebruiken. En in plaats van marshmallows kun je mini-marshmallows, spekjes of schuimpjes proberen.

Veel plezier met s’mores maken en eet smakelijk!

Geef een reactie