sneeuwballentang-ervaringen-hoe-werkt-het-sneeuwballen-maken-speelgoed

Sneeuwballentang ervaringen; met deze gadget maak je de perfecte sneeuwballen

Tijdens de wintermaanden wanneer er genoeg sneeuw ligt, zijn sneeuwballengevechten een populaire winteractiviteit voor kinderen én volwassenen. Het gooien van sneeuwballen kan leuk zijn, maar het oppakken van de sneeuw om ze te maken kan vermoeiend zijn en zelfs pijnlijk voor de handen. Daarom is er nu een oplossing: de plastic sneeuwballentang! Maar hoe werkt zo’n sneeuwballentang eigenlijk? In dit blog delen we onze ervaringen met een sneeuwballentang.

Wat is een sneeuwballentang?

Een plastic sneeuwballentang is een handig hulpmiddel om sneeuwballen te maken zonder dat je handen koud of nat worden. Het is een tang met twee lepels aan het uiteinde waarmee je sneeuw kunt oppakken en samenpersen tot een perfecte sneeuwbal. De tang is gemaakt van stevig plastic en is verkrijgbaar in verschillende kleuren en maten, zodat je er een kunt vinden die bij jou past. Er zijn zelfs sneeuwbalmakers waarmee je twee of meer sneeuwballen tegelijkertijd kunt maken of met leuke sneeuwbalvormpjes zoals een badeend op het plaatje hieronder. Het is erg leuk speelgoed voor in de sneeuw.

Voordelen van een sneeuwballentang

Het gebruik van een plastic sneeuwballentang heeft veel voordelen. Ten eerste is het veel gemakkelijker om sneeuwballen te maken met behulp van de tang, omdat je de sneeuw niet met je handen hoeft op te pakken en samen te persen. Dit is vooral handig als de sneeuw plakkerig of nat is en je handen snel koud worden.

Ten tweede is een sneeuwballentang veiliger dan het gebruik van je handen, omdat het risico op het per ongeluk oppakken van stenen of andere scherpe of misschien wel vieze objecten die in de sneeuw verborgen liggen, wordt verminderd. Dit kan vooral belangrijk zijn als kinderen de tang gebruiken.

sneeuwballen-maken-sneewballentang-maker-getest-ervaringen-review
Sneeuwbal maken met sneeuwballentang; een leuke ervaring!

Review; onze ervaring met een plastic sneeuwballentang

Onlangs heb ik zelf een plastic sneeuwballentang aangeschaft en ik ben heel blij met deze aankoop. Mijn kinderen van 8 en 12 jaar vinden de tang handig en gemakkelijk in gebruik. Het helpt hen om perfecte sneeuwballen (formaatje oliebollen) te maken, maar ook om meer sneeuw te verzamelen dan met de handen mogelijk zou zijn. Ook is de tang gemakkelijk schoon te maken en het plastic materiaal voelt stevig genoeg om lang mee te gaan. Er is alleen een nadeel: de sneeuw moet wel de juiste “vorm” hebben. Als de sneeuw al een tijdje ligt kan de sneeuw te hard zijn om er een bal van te maken en met natte- of poedersneeuw gaat het ook lastig worden.

Sneeuwballentang kopen

Hier nog een kleine verzameling sneeuwballentangen op Bol.com die de moeite waard zijn om te bekijken/vergelijken.

Dubbele sneeuwballentang

Sneeuwballentang met werpstok

Geef een reactie