sneeuwpoppen-trakteren-traktatie-winter-kerst-winterkind-verjaardag-kinderfeestje

Sneeuwpop traktatie met popcorn in een beker

Zoek je een leuke kerst- of winter traktatie voor kinderen, om te trakteren op school of voor een kinderfeestje? Deze sneeuwpop traktatie met popcorn in een beker is niet alleen makkelijk te maken, maar ook nog eens heel erg leuk om te zien. En je weet wat ze zeggen: “Een beetje gezelligheid maakt alles beter!”

Mijn eigen dochter is een winterkindje en is midden in december jarig. Wij maakten al eens een Frozen Olaf sneeuwpop traktatie voor haar klas. Nu wilde mijn meisje weer leuke sneeuwpopjes trakteren maar dan anders. Ik zag op Pinterest leuke voorbeelden met sneeuwpop traktaties in combinatie met popcorn of witte mini marshmallows, en heb er een eigen twist aangegeven. Omdat het geen bende moest worden (ze zouden tijdens het transport naar school maar omvallen al die bekertjes popcorn…), heb ik ze ingepakt met transparante koekzakjes met bodem. Verder kwam ik zelf op het idee om wiebeloogjes (gekocht bij de Action) te gebruiken in plaats van deze te knippen en plakken of te tekenen.

Sneeuwpop traktatie popcorn

Deze winter zagen we het met de #wintertraktatie al vaker op social media: sneeuwpop traktaties in allerlei vormen. Kei-leuk! Vandaag gaan we een sneeuwpop traktatie maken met popcorn in een beker! Hieronder vertellen we wat je nodig hebt voor deze leuke winterse traktatie en hoe je de sneeuwpop traktatie met bekers popcorn kunt maken.

sneeuwpop-winter-traktatie-maken-popcorn-bekers-kerst-trakteren-winter-kinderfeestje-verjaardag-sneeuwman

Wat heb je nodig?

 • Bekertjes
 • Popcorn
 • Chocolade lolly’s met sneeuwpoppen
 • Transparante bodemzakjes
 • Wiebeloogjes
 • 1 vel oranje papier
 • Zwarte permanent marker
 • Schaar
 • Doorzichtig plakband
 • Lijmpistool
 • Lint of touw

Zo maak je het

We beginnen met het knippen van een wortelvormige neus voor de sneeuwpoppen. Vouw het oranje vel papier een paar keer dubbel zodat je meerdere neusjes tegelijk kunt knippen. Dat scheelt een hoop knipwerk.

Laat ondertussen het lijmpistool warm worden en zet de bekertjes allemaal los van elkaar. Leg de wiebeloogjes en uitgeknipte neuzen klaar. Als het lijmpistool klaar is voor gebruik, kun je beginnen met het lijmen van de oogjes en neuzen. Als je dit bij alle sneeuwmannen hebt gedaan, dan kun je er mondjes optekenen met een zwarte permanent marker.

sneeuwpop-traktatie-popcorn-beker-winter-kerst-traktatie-maken-trakteren-diy

De bekers zijn nu klaar om te vullen! Vul deze dan tot de rand met popcorn. Het is belangrijk dat je niet te veel of te weinig popcorn gebruikt, omdat dit de structuur van je sneeuwpop kan verstoren. Mocht je iets te weinig popcorn in huis hebben, dan kun je bij witte papieren bekers ook andere snoepjes op de bodem leggen en daar vervolgens de popcorn overheen doen. Dit valt niet op aan de buitenkant.

Pak als laatste de doorzichtige bodemzakjes erbij en pak de sneeuwpopjes in met plakband en/of een stukje touw/lint. De chocoladelolly’s heb ik met een plakbandje bevestigd. Veel plezier met deze leuke sneeuwpop traktaties!

Wat vinden jullie van deze sneeuwpop popcorn traktatie in beker? Heb jij ook een winterkindje?

Geef een reactie