warme-dranken-drankjes-voor-koude-winter-om-op-te-warmen

5 x Warme drankjes in de winter om jezelf mee op te warmen

Als het buiten koud is, kan een warme drank ervoor zorgen dat je je sneller opwarmt en meer energie krijgt. Er zijn verschillende soorten warme drankjes die je in de winter kunt drinken om op te warmen, en sommige zijn nog gezond ook!

1. Warme thee

Thee is een populaire keuze voor een warme drank, en er zijn veel verschillende smaken die je kunt uitproberen. Heb je liever wat zoete thee? Probeer dan Rooibos Vanille of Earl Grey met wat honing.

2. Warme chocolademelk

Een andere favoriet onder kinderen (en volwassenen!) Is warme chocolademelk. Je kunt dit maken met melk, cacao-poeder en suiker, of er een speciale chocolademelkmix voor gebruiken. Voeg wat marshmallows toe als topping voor echt winters plezier!

3. Glühwein

Glühwein is eigenlijk mulled wine, maar het is zo lekker dat wij het op nummer drie in deze lijst zetten! Glühwein is gemaakt van rode wijn, kaneel, kruidnagel en andere kruiden, wat resulteert in een unieke en verwarmende smaak.

4. Warme koffie of cappuccino

Koffie en cappuccino zijn niet alleen lekker, maar bevatten ook cafeïne die je kan helpen wakker te blijven wanneer je snel moe bent in de winter. Probeer er wat hete melk of slagroom aan toe te voegen om je warme winterdrank extra romig te maken.

5. Warme soep

Soep is niet alleen voedzaam, maar kan ook helpen je lichaam op te warmen. Er zijn veel verschillende soorten soep die je kunt maken of kant-en-klaar kunt kopen in de supermarkt, dus er is vast wel iets dat je lekker vindt!

Zin in iets lekkers bij het warme drankje? Probeer eens het Amerikaanse s’mores recept voor boven een vuurkorf of winter bbq.

Geef een reactie