ervaring-review-winter-wunderland-kalkar-kerstvakantie-pretpark-blog

Kernie’s Winter Wonderland tijdens de kerstvakantie in pretpark Wunderland Kalkar, Duitsland (verslag)

Het Duitse pretpark Wunderland Kalkar is tijdens de kerstvakantie omgetoverd tot een prachtig Walk-In Winter Wonderland: met o.a. sneeuwkanonnen, een vuurschaal om bij op te warmen én mooie winterse decoraties. Niet alle attracties zijn tijdens dit (jaarlijks?) terugkerend winterevenement geopend, maar voor kinderen tot een jaar of 10 valt er alsnog genoeg te beleven. Het park ligt op ongeveer 35 minuten rijden van Nijmegen, waardoor het voor Nederlanders in de grensstreek een prima afstand is voor een dagje uit. Afgelopen vrijdag bezocht ik met mijn 8 jarige dochter “Winter Wunderland Kalkar” en ik vertel jullie graag over onze ervaringen…

Voordat wij op vakantie naar Midden-Limburg gingen, kocht ik twee Winter Wunderland Kalkar tickets via de website Social Deal. Ze hadden een leuke deal en korting voor een uitje is natuurlijk altijd mooi meegenomen. Het uitje stond gepland op onze laatste vakantiedag en dat kwam mooi uit. De weergoden hadden immers goed weer voorspeld. Al was een beetje echte sneeuw natuurlijk ook wel leuk geweest bij een winteruitje. 😉

Winter Wunderland Kalkar

winter-wunderland-wonderland-kalkar-review-blog

Van 25 december 2022 tot en met 8 januari 2023 organiseert attractiepark Wunderland Kalkar dagelijks een Walk-In van 14:00 uur tot 18:00 uur. Parkeren kan voor 5,- per auto.

Aankleding pretpark in winterse sferen

Het deel van het attractiepark dat toegankelijk is voor bezoekers, is gehuld in winterse sferen. Kernie de mascotte van Wunderland Kalkar, draagt een sjaal en kerstmuts en vanaf de parkeerplaats valt de tekst “Merry Christmas” op een van de gebouwen zeker op. Eenmaal achter de poort zien we veel lichtjes, enige kerstballen en winterse/kerst decoraties en -figuren. Een aantal sneeuwkanonnen met kunstsneeuw zorgen voor echt wintersfeertje.

merry-christmas-winter-wunderland-kalkar-pretpark-ervaring
wunderland-kalkar-kerstvakantie-uitje-pretpark-lampjes-verlichting
kernie-winter-wunderland-kalkar-ervaring-blog-review
winter-wunderland-lights-kalkar-event-kerstvakantie-pretpark-duitsland

Welke attracties zijn open tijdens Winter Wunderland?

De attracties die deze Kernie’s Winter Wunderland Kalkar editie open waren:

 • Kinderpark (enige kinderattracties voor de kleintjes)
 • Flying Elephant (vliegende olifanten)
 • Balloon Race (luchtballonnen)
 • Merry Go Round (paardencarrousel)
 • Flying Carroussel (zweefmolen)
 • Brüter Museum “Winter-Weihnachts-Haus” (museum)
winter-kernies-wunderland-kalkar-ervaring-blog-review-balloon-race
winter-wunderland-kalkar-zweefmolen
winter-wunderland-kalkar-attractiepark-ervaring

Extra activiteiten

 • Kerstfilm kijken
 • Knutselen
 • Schminken
 • Marshmallows roosteren
 • Streetacts en korte shows
 • Bewonder een levensgrote kerststal in Kernie’s Winterhaus
winter-wunderland-kalkar-streetact-clown-pretpark
winter-wunderland-kalkar-wat-te-doen
kernies-winterhaus-museum-winter-wunderland-kalkar
kerststal-duitsland-winter-wunderland-kalkar-walk-inn

Eten & drinken

Normaalgesproken is Wunderland Kalkar een pretpark met all-in formule, waar je tijdens je bezoek onbeperkt kunt genieten van snacks en softdrinks. Tijdens het winterevenement Kernie’s Winter Wunderland Kalkar is dit echter niet het geval. De entreekaarten zijn dan ook logischerwijze een stuk goedkoper. Eigen eten en drinken meenemen is toegestaan maar er is ook een foodtruck en er zijn kraampjes waar je eten en drinken kunt kopen. De prijzen stonden op de plattegrond die we bij binnenkomst kregen en vielen best mee. Bijvoorbeeld 2 euro voor een kop koffie/thee/chocomel/fris en 3 euro voor een vers gebakken wafel of oerfriet. Verder was er ook een snoepwinkeltje en een restaurant (loungebar) geopend, dicht bij de ingang van het park. Je vind hier ook de toiletten.

winter-wunderland-kalkar-ervaring-review-blog-uitje-pretpark

Review dagje uit; onze ervaring met Winter Wunderland Kalkar

Wij gingen er met weinig verwachtingen heen. Dat komt omdat ik van te voren op Social Deal las, dat er maar een paar attracties open waren. Dat klopte. Toch hebben wij ons vanaf 14 uur tot bijna 17 uur weten te vermaken. Het is dat we om 18 uur een afspraak in Velp hadden, anders waren we zeker tot het einde (18 uur) in het park gebleven! Mijn dochter had het prima naar haar zin en kreeg geen genoeg van de zweefmolen en familieglijbaan. Ook de korte “clown show” en Kernie’s Winterhaus vonden we erg leuk!

Aan lampjes en winterfiguren was geen gebrek. Mijn dochter vroeg ook telkens of ik foto’s van haar wilde maken bij de winter/kerst figuren.

Toch vind ik de attracties en activiteiten van het Kalkar Winter Wunderland evenement het meest geschikt voor gezinnen of opa’s en oma’s (die waren er ook!) met kinderen tot een jaar of 10. Er zijn geen spannende attracties (zoals een achtbaan o.i.d) open. Wat tieners hooguit leuk zullen vinden is de zweefmolen en/of balloon race maar daar houdt het ook bij op…

Voor de (Social Deal) prijs van 9,95 (aan de kassa 15,-) vind ik het zeker waar voor je geld en is het een leuk uitje als je in de grensstreek woont of op vakantie bent met kleine kinderen tot een jaar of 10. Wil je een “winter pretpark” met tieners of alleen volwassenen bezoeken, dan zou ik toch liever iets meer geld uitgeven en voor Wintertraum Phantasialand (in de buurt van Köln), de Winter Efteling (Kaatsheuvel, Noord-Brabant) of Winter Feelings in Toverland (Sevenum, Limburg) kiezen.

Meer info over dit winteruitje in Kalkar? Klik hier om meer te lezen op de website van het park zelf.

*Prijzen zijn van de kerstvakantie 2022, bekijk altijd de website van Wunderland voor actuele informatie.